Bioterapia - o metoda alternativa de vindecare

Multe s-au spus si inca se vor mai spune despre ceea ce face si rezolva bioterapiile sau terapiile necoventionale. Multumita interesului tot mai larg al publicului fata de acest tip de informatii toate canalele mass media abunda in informatii legate de acest domeniu ocultat si oarecum secretizat pana in 1989. Dar la modul cel mai simplu si mai clar sa vedem ce este si mai ales cum functioneaza aceasta alternativa.

 

Tributari fiind formarii noastre in sfera logico-rationala, atunci cand avem o suferinta ne adresam medicului despre care am fost educati cu rigurozitate ca el este cel care ne vindeca.

 

Dificultatile apar atunci cand medicul nu ne poate rezolva problema pentru care l-am solicitat si atunci cautam alternative. Cel mai adesea ele se cauta in aceiasi sfera a medicinei alopate, adica un alt medic care stie mai multe, care are mai multa experienta. Si cand toate aceste cautari esueaza apare fie disperarea si atunci totul se prabuseste, fie calea credintei si atunci speranta este cea care se dovedeste un medicament eficace. Sau firesc incepem sa ne intrebam daca mai putem incerca si altceva.

 

Largind cercul de referinta, dupa principiul ca este o adevarata nebunie sa vrei sa obtii rezultate diferite facand acelasi lucru, ajungem in posesia informatiilor despre diferiti bioterapeuti care au rezolvat anumite probleme si cu care ne identificam. De aici si pana la decizia de a urma o terapie alternativa se naste o furtuna afectiv rationala, cu foarte multe argumente pro si contra. Adesea, decizia de a urma bioterapia este luata nu in mod rational ci mai ales sub impulsul intuitiei, al disperarii, etc.

 

Odata hotararea luata suferindul poate incepe terapia propusa manifestand atitudini diferite. Pot sa fie neincrezatori dar curiosi, credinciosi, refractari si disperati, etc. De aici si pana la atingerea obiectivului dorit: „vindecarea”, incepe anevoiosul drum al terapiilor complementare.

 

Si cum atitudinea da tonul, ea fiind primul pas pe drumul atingerii obiectivului propus… este important de stiut cum aceasta influenteaza rezultatul dorit. Astfel daca atitudinea este proactiva, adica de implicare totala in terapie sansele de vindecare sunt maxime. Daca dimpotriva pozitia manifestata este aceea de resemnare si „Hai sa o incerc si pe asta!” sansele se diminueaza vertiginos.

 

Practic, bioterapeutul, este cu atat mai competent cu cat el poate crea un mediu mai propice vindecarii. Si subliniem acest lucru…o atitudine pasiva  prin care suferindul asteapta ca cineva sa-i rezolve problema nu va duce niciodata la rezultatele asteptate. Acest fapt a fost si este certificat de insasi Cartea Cartilor prin acel verset in care se aminteste ca insasi credinta… fara fapte, moarta este.

 

Insistam pe acest aspect, al atitudinii potrivite, deoarece este clar ca singura directie de influenta, de asigurare a evolutiei terapiei in sensul dorit, si anume, cel al rezolvarii problemei, al vindecarii este cel care tine de noi ca si beneficiari ai tratamentului. Practic nu putem decat in acest mod sa influentam atitudinea si sa potentam implicarea terapeutului. Clientii pot modifica prin atitudinea lor disponibilitatea terapeutului. Este un mijloc de responsabilizare a clientului fata de actul terapeutic.

 

Ce anume presupune din partea terapeutului o terapie de calitate:
♦ o comunicare sau mai bine zis abilitati de comunicare foarte bine dezvoltate;
♦ disponibilitatea si atitudinea de implicare in procesul terapeutic;
♦ un echilibru personal cat mai bun si preocupari continue pentru perfectionare;
♦ cunoasterea propriilor limite de competenta;
♦ curiozitatea si deschiderea catre receptionarea de informatii, flexibilitate, capacitatea de reformulare, de reinventare;
♦ experienta acumulata; etc.

 

Ce presupune desfasurarea unei terapii de calitate:
♦ asigurarea unui cadru de lucru adecvat, pentru ca este clar ca nu se poate face terapie oriunde si oricum, exceptie facand cazurile de forta majora;
♦ ascultarea activa a istoriei suferindului si identificarea cauzelor problemelor ;
♦ alegerea tehnicilor si strategiilor de abordare a suferintelor precum si comunicarea lor la nivelul accesibil beneficiarului;
♦ aplicarea propriu-zisa, tratamentul ;
♦ finalizarea prin verificari ale rezultatului obtinut si recomandari de prevenire ale altor dezechilibre si suferinte.

Testimoniale

Draga Cristina,

Experienta mea de lucru cu tine in coaching pentru business a aparut ca o necesitate atunci cand am fost nevoit sa umplu niste goluri care imi apareau mai repede decat viteza mea normala de reactie.

Iata pe scurt ce cred eu ca am invatat cu ajutorul tau:
- Cum...

Eduard Tanasescu

 / 

Division Executive Manager Atlas Corporation

Cand pornesti pe un nou drum profesional  ai senzatia ca  echilibrul vietii tale se rupe,  ai in fata tot soiul de obstacole, incertitudini, temeri, sperante si iarasi indoieli... Totul este un haos...

Atunci daca apare “cineva” care te ajuta sa  iesi din negura, sa vezi calea dreapta, sa...

Felicia Ciungu

 / 

Director Apomar

"Uneori, e nevoie sa duci o lupta de mai multe ori inainte sa o castigi." Margaret Thatcher Experienta regresiilor a adus in viata mea mai multa claritate, am inteles importanta tiparelor comportamentale si repetarea lectiilor de viata pana am ajuns sa imi insusesc lectia. Abilitatile native,...

Aura Cristea

 / 

Salut,

Iti multumesc din suflet pentru ajutorul tau pretios si pentru sfaturile utile pe care mi le-ai dat.

S-au dovedit a avea efect rapid. Oricum ma simt mult mai bine, vreau sa invat din aceasta experienta si vreau sa merg pe drumul luminos pe care simt ca ma aflu acum.

...

Nora

 / 

-

18 ANI Bio Astro Med