NU EXISTA anxietate in PREZENT

ANXIETATEA este o stare accentuata de neliniste, in care asteptam sa se intample ceva rau sau simtim ca nu ne mai aflam in siguranta. Insa ea apare ca urmare fie a gandirii despre ceva neplacut ce s-a intamplat in trecut, fie legat de ceva neplacut care s-ar putea intampla in viitor. Este rezultatul imaginatiei proiective care porneste de la ceva real care s-a intamplat candva si transforma acest fapt intr-o „catastrofa”.

NU EXISTA anxietate in PREZENT.

Si nu vreau sa fiu crezuta pe cuvant...

Sa facem un experiment: Chiar ACUM, chiar AICI... uitati-va in jur, priviti, observati.... este ceva care sa va produca neplacere?....

Chiar ACUM, chiar AICI... ascultati cu atentie toate sunetele, descoperiti cat mai multe surse de sunet... este ceva care va pune viata in pericol?...

Chiar ACUM, chiar AICI... simtiti temperatura, presiunea aerului, felul in care stau asezate picioarele, senzatiile tactile, interioare si exterioare... este ceva care sa va alarmeze doar prin simplu fapt ca exista?...

Si descoperiti cum fara interpretarile mintii, cu mecanismele ei de deformare, generalizare, deletie, etc....

AICI si ACUM, cand cititi aceste randuri, nu exista nimic care sa fie cu adevarat periculos astfel incat mecanismul anxietatii sa fie justificat. In acest caz intrebarea este:

Gasiti un motiv real pentru care sa pastrati aceasta anxietate, exista vreun beneficiu pentru care sa va lasati „torturati” de mintea voastra?...

Toate acestea se intampla pentru ca pentru noi oamenii („animale” fara colti si fara gheare, atat de necesare pentru aparare si supravietuire) MINTEA a fost „arma” noastra care nu numai ca ne-a asigurat supravietuirea, dar in acest moment face casa fim si cea mai periculoasa specie de pe pamant, pentru Pamantul insusi. Aceasta MINTE, un instrument bazat pe forta imaginatiei anticipative si proiective, acum cand nu mai avem de cine ne teme... se intoarce impotriva singurului dusman real care a mai ramas: noi insine. Este ca in bolile autoimune cand propriul mecanism de aparare ne distruge.

Ce este de facut?...

Sa intelegem ca acest instrument numit MINTE, poate si trebuie sa evolueze (pentru ca ceea ce defineste viata pe Pamant este legea evolutiei:ceea ce nu evolueaza sis e adapteaza este destinat disparitiei). Mintea poate si trebuie sa evolueze transformandu-se dintr-o minte reactiva, intr-o MINTE CREATIVA.

Concret, legat de axietate...

Mintea reactiva va deforma un stimul pe baza memoriei, intr-un posibil pericol care ne ameninta viata.

MINTEA CREATIVA se va conecta pe deplin la Realitatea observabila, la AICI si ACUM, exact ca atunci cand meditam (si cata PACE este in noi in timpul in care doar meditam, contemplam, observand fara sa interpretam in vreun fel ceea ce vedem, auzim, simtim).

Concluzie si aplicatie:

Atunci cand simt anxietate incep sa privesc in jur (descoperind de pilda 10 lucruri de culoare galbena), ascult cu atentie sunetele (indentificand cat mai multe surse de sunet: pasari, voce, muzica, masina, vantul, vecinul de deasupra etc) si simt cat mai multe senzatii (identific temperatura, razele de soare, directia vantului, mirosuri, gusturi, etc). Si nu va asteptati ca dupa ce ati facut asta o singura data anxietatea sa dispara pentru totdeauna... pentru ca o minte care se formeaza prin repetitie in anid e zile.... nu cedeaza dintr-o data... ci „invatul are si dezvat”.

Repetand acest exercitiu ori de cate ori simtiti anxietate, o sa obtineti tot mai multe momente de PACE care este de fapt, starea noastra fireasca de a fi.

Si dupa atatia ani de lucru cu anxietatile celor care imi intra in cabinet... stiu ca sunt doua mari categorii de persoane.

Cei care pun in aplicare si obtin rezultate, pentru ca au focusul pe ceea ce functioneaza si au determinarea sa schimbe ce nu le place, mai ales ca acum si stiu CUM. Si ceilalti despre care nu pot sa spun decat ca „inca nu ii doare suficient de tare” ca sa puna in practica ceea ce ACUM stiu.

TU din ce categorie enumerata mai sus faci parte?...

Ti-ai asumat responsabilitatea de a lucra cu mintea ta astfel incat ea sa fie pentru tine un instrument creativ care sa iti faca viata mai buna si mai frumoasa, sau inca iti auzi vocea mintii cum comenteaza spunand ca e prea greu, tu nu ai cum sa reusesti, cere prea mult timp si efort, etc...?...

Tu esti dintre cei care, inca mai cauta scuze si motive, ca sa traiasca teroarea generata de propria lor minte sau esti din cei care deja au simtit gustul PACII si vor mai mult?...

Si ce ai de gand sa faci chiar ACUM, chiar AICI?...

Jurnalul Cristinei

MULTUMESC este unul din cuvintele magice care iti schimba/reseteaza Viata atunci cand il rostesti fiind pe deplin atent/a la vibratia/efectele pe care le produce in tine la nivel celular, la nivel emotional, energetic si chiar dincolo de asta in actiunile tale.

Conform piramidei...

Jurnalul Cristinei se vrea a fi tot un instrument de dezvoltare personala cumuland informatii diverse care sa satisfaca dorintele si cerintele atat de clar exprimate de voi in randurile de mai jos:

 

Ce credeti ca va curpinde acest Jurnal?...

 ...

Ii ignoram pe cei ce ne adora...

Ii adoram pe cei ce ne ignora.

Ii ranim pe cei ce ne iubesc...

Si ii iubim pe cei ce ne ranesc.

Paradoxurile pe care le vedem atat de des pretutindeni in jur dar si in relatiile noastre.

Totul incepe de mici, de foarte mici,...

Aseara lucram cu o alta adolescenta "problema".

Si am realizat un lucru important, acela ca noi ca adulti suntem indusi in eroare de faptul ca ii vedem „mari”, ca incep sa semene cu adultii. Dar, desi trupul le-a crescut si nu mai trebuie sa ii „stergem la fund”... la nivel mental,...

18 ANI Bio Astro Med