Scopul intruparii tale

Am constientizat cat de simplu este sa ne descoperim care este motivul calatoriei sufletului nostru in aceasta viata....

Pentru aceasta tot ce este de facut este sa iti imaginezi ca ai trait suficient cat sa faci tot ce se putea face si ca esti in momentul in care iti creezi epitaful.

Descopera ce anume scrie pe piatra ta de mormant, pur si simplu imaginandu-ti ca atunci cand redevi suflet... sufletul tau citeste asta, privind la locul in care cel mai bun prieten al sau in acea viata- trupul este ingropat; sau pentru ca tu insuti iti creezi acest epitaf chiar acum gandindu-te la cum vrei sa fie de fapt viata ta.

Ca sa te ajut iata cateva exemple:

Nu ma cautati aici,

Ci in inimile voastre.

 

Veniti la mormant,

Spuneti-mi orice.

Oriunde ma voi afla,

Eu va voi ajuta.

 

Imi va fi dor de soare,

De luna si de stele

De campuri, munti, de mare,

Si cant de pasarele…

 

Nu plange ca s-a terminat,

Bucura-te ca s-a petrecut!

 

Trecand in vesnicia ce nu are sfarsit,

Ai luat cu tine raza, ce ne-a calauzit.

 

Facand acest exercitiu cu asumare si profunzime, ai sa descoperi indirect, ce anume vrea de fapt sa experimenteze sufletul tau pe acest pamant, in aceasta viata.

Am realizat asta, atunci cand spuneam ca, pe piatra mea de mormant as vrea sa fie scris:

”Aici se gaseste trupul cuiva ce a trait pe deplin, cel care a experimentat tot ceea ce inseamna sa fi OM”.

Si am realizat cat de mult aceste cuvinte surprind motivatia pentru care sufletul meu este aici, acum, in aceasta forma. Am inteles ca sufletul meu isi doreste sa experimenteze umanitatea in cat mai multe dintre formele ei de manifestare, direct prin experientele proprii... dar si indirect prin intermediul povestilor despre experientele celorlalti, sau pur si simplu observand vietile celorlalti.

De aceea te provoc acum la un exercitiu de imaginatie, al carui rezultat sa te ajute sa descoperi care este scopul Calatoriei sufletului tau pe acest pamant, acum si aici.

Tu ce epitaf ai gasi ca este ceea ce doresti sa fie scris pe piatra ta de mormant....

Si nu e deloc intamplator daca reusesti sau nu, sa faci acest exercitiu... este doar masura in care esti constient sau nu, despre motivul Calatoriei tale in aceasta viata. Dar in egala masura, este si o oportunitate extraordinara sa faci o descoperire importanta, pentru ca se spune ca avem doua momente importante in viata noastra: primul, atunci cand ne nastem... si al doilea, atunci cand aflam DE CE.

Tu vrei sa afli DE CE?...

Atunci sti exact ce ai de facut.

Si sti exact de ce ai primit aceasta informatie chiar acum...

 

Jurnalul Cristinei

Ma numesc Octav Grigorescu...

Deja tot mai multe voci anunta ceea ce este in firea lucrurilor sa se intample: "Semnele sunt aici... Vine criza!"

 

Asa cum este firesc ca dupa toamna sa vina iarna, iar mai apoi primavara, vara... si tot asa; la fel in...

Adesea ne trezim ca reactionam, atunci cand viata ne „tavaleste”,ca ne lamentam:

De ce mie?..., de ce sa mi se intample asta mie, chiar mie... numai mie, etc.

Si raspunsul automat care vine de undeva din mine este... Dar de ce nu mie?... Cine sunt eu ca sa nu mi se intample mie...

Astazi citind un articol despre generatia fulgilor de nea... am realizat ca aceasta atitudine de hiperprotectie pe care parintii o dezvolta tot mai mult fata de copii lor poate veni si din faptul ca alegem sa ne tratam copii ca pe niste proprietati.

Sa...

18 ANI Bio Astro Med