Bioterapia - o metoda alternativa de vindecare

Multe s-au spus si inca se vor mai spune despre ceea ce face si rezolva bioterapiile sau terapiile necoventionale. Multumita interesului tot mai larg al publicului fata de acest tip de informatii toate canalele mass media abunda in informatii legate de acest domeniu ocultat si oarecum secretizat pana in 1989. Dar la modul cel mai simplu si mai clar sa vedem ce este si mai ales cum functioneaza aceasta alternativa.

 

Tributari fiind formarii noastre in sfera logico-rationala, atunci cand avem o suferinta ne adresam medicului despre care am fost educati cu rigurozitate ca el este cel care ne vindeca.

 

Dificultatile apar atunci cand medicul nu ne poate rezolva problema pentru care l-am solicitat si atunci cautam alternative. Cel mai adesea ele se cauta in aceiasi sfera a medicinei alopate, adica un alt medic care stie mai multe, care are mai multa experienta. Si cand toate aceste cautari esueaza apare fie disperarea si atunci totul se prabuseste, fie calea credintei si atunci speranta este cea care se dovedeste un medicament eficace. Sau firesc incepem sa ne intrebam daca mai putem incerca si altceva.

 

Largind cercul de referinta, dupa principiul ca este o adevarata nebunie sa vrei sa obtii rezultate diferite facand acelasi lucru, ajungem in posesia informatiilor despre diferiti bioterapeuti care au rezolvat anumite probleme si cu care ne identificam. De aici si pana la decizia de a urma o terapie alternativa se naste o furtuna afectiv rationala, cu foarte multe argumente pro si contra. Adesea, decizia de a urma bioterapia este luata nu in mod rational ci mai ales sub impulsul intuitiei, al disperarii, etc.

 

Odata hotararea luata suferindul poate incepe terapia propusa manifestand atitudini diferite. Pot sa fie neincrezatori dar curiosi, credinciosi, refractari si disperati, etc. De aici si pana la atingerea obiectivului dorit: „vindecarea”, incepe anevoiosul drum al terapiilor complementare.

 

Si cum atitudinea da tonul, ea fiind primul pas pe drumul atingerii obiectivului propus… este important de stiut cum aceasta influenteaza rezultatul dorit. Astfel daca atitudinea este proactiva, adica de implicare totala in terapie sansele de vindecare sunt maxime. Daca dimpotriva pozitia manifestata este aceea de resemnare si „Hai sa o incerc si pe asta!” sansele se diminueaza vertiginos.

 

Practic, bioterapeutul, este cu atat mai competent cu cat el poate crea un mediu mai propice vindecarii. Si subliniem acest lucru…o atitudine pasiva  prin care suferindul asteapta ca cineva sa-i rezolve problema nu va duce niciodata la rezultatele asteptate. Acest fapt a fost si este certificat de insasi Cartea Cartilor prin acel verset in care se aminteste ca insasi credinta… fara fapte, moarta este.

 

Insistam pe acest aspect, al atitudinii potrivite, deoarece este clar ca singura directie de influenta, de asigurare a evolutiei terapiei in sensul dorit, si anume, cel al rezolvarii problemei, al vindecarii este cel care tine de noi ca si beneficiari ai tratamentului. Practic nu putem decat in acest mod sa influentam atitudinea si sa potentam implicarea terapeutului. Clientii pot modifica prin atitudinea lor disponibilitatea terapeutului. Este un mijloc de responsabilizare a clientului fata de actul terapeutic.

 

Ce anume presupune din partea terapeutului o terapie de calitate:
♦ o comunicare sau mai bine zis abilitati de comunicare foarte bine dezvoltate;
♦ disponibilitatea si atitudinea de implicare in procesul terapeutic;
♦ un echilibru personal cat mai bun si preocupari continue pentru perfectionare;
♦ cunoasterea propriilor limite de competenta;
♦ curiozitatea si deschiderea catre receptionarea de informatii, flexibilitate, capacitatea de reformulare, de reinventare;
♦ experienta acumulata; etc.

 

Ce presupune desfasurarea unei terapii de calitate:
♦ asigurarea unui cadru de lucru adecvat, pentru ca este clar ca nu se poate face terapie oriunde si oricum, exceptie facand cazurile de forta majora;
♦ ascultarea activa a istoriei suferindului si identificarea cauzelor problemelor ;
♦ alegerea tehnicilor si strategiilor de abordare a suferintelor precum si comunicarea lor la nivelul accesibil beneficiarului;
♦ aplicarea propriu-zisa, tratamentul ;
♦ finalizarea prin verificari ale rezultatului obtinut si recomandari de prevenire ale altor dezechilibre si suferinte.

Testimoniale

Pentru mine, BIOASTROMED este UN PORTAL, este locul în care Dumnezeu îmi întinde vizibil mâna, care mă mângâie în cele mai grele momente și mă trage afară din ele, insuflându-mi credință, curaj, forță, iubire și puterea de a ierta .

Este și locul unde uneori simt ca mă "ceartă"... și-mi...

Simona, mama Dariei

 / 

Iti multumesc ca existi Cristina!

Nu as fi azi unde sunt daca nu m-ai fi ajutat atunci cand credeam ca nu mai pot

Da, maestrul e cel care formeaza maestrii .

Cam asta ai facut tu, m-ai ajutat sa deschid usa spre mine, ca sa devin maestrul vietii mele.

Ancuta Bangal

 / 

Multumesc muult de tot, pt tot ????....

Tot spune multe și nimic. O idee ca sa știu ce e in mintea ta?...

Multumesc pt invataturi, multumesc pentru faptul ca mi-ai ajutat fiul sa treaca prin perioade nu tocmai usoare pt niciunul dintre noi, multumesc pt clipele daruite, multumesc...

 / 

Probabil cel mai special interviu pe care l-am facut vreodata.

Desi am intervievat presedinti de state, oligarhi, celebritati, acesta este interviul de care, at the end of the day, sunt cel mai mandru. Posibil singurul interviu pe care l-a acordat Cristina in extensis, in opinia mea unul...

Alexandru Raducanu

 / 

The Marketer

18 ANI Bio Astro Med