Caz rezolvat prin cunostinte de NMG

5 aprilie 2016

Doamna X, este o clienta fidela care a descoperit ca mai bine previne si intretine decat sa trateze, motiv pentru care se prezinta regulat la cabinet. In timpul intalnirilor vorbim despre ce s-a mai intamplat de cand nu ne-am vazut si folosim acest context ca si material si resursa de invatare si evolutie. La ultima sedinta imi spune ca de cateva zile ameteste si nu intelege de ce. Imi aduc aminte ca in Noua Medicia Germana ameteala are ca si posibila cauza teama de a nu cadea, reala sau metaforica si o intreb daca cumva inainte sa ii apara aceasta ameteala a alunecat, a cazut sau a vazut pe cineva care a cazut... Si cum nu gaseste nimic de genul acesta, o intreb daca metaforic ii e teama de „cadere”: cadere nervoasa, cadere de calciu, cadere de statut social, cadere la examen, etc. Si nici aici nu identificam nimic. O lasam sa „cada”... si trecem la terapia energetica. La cateva secunde dupa ce se relaxeaza centrandu-se pe corp prin conectarea la respiratie isi aduce brusc aminte. In urma cu cateva zile statea in statie asteptand autobuzul. Vede o masina Smurd oprind si este intrebata daca mai este vreun alt chiosc de ziare in zona decat acela din apropierea statiei. Raspunde ca nu... si este rugata sa participe ca martor la descarcerare, pentru ca in chiosc este o femeie „cazuta” cel mai probabil moarta. Pentru ca se grabeste, refuza sa participe, dar pana vine autobuzul observa toate actiunile si primeste confirmarea ca femeia „cazuta” este moarta. Apoi pleaca la munca unde „uita” de intamplare. Doar ca memoria corpului nu uita nimic si pentru ca in imaginatia ei a creat o „proiectie” cu ea cazuta in chioscul cu pricina apare reactia de somatizare = ameteala. Pe masura ce constientizeaza si integreaza corect experienta ameteala se diminueaza si dispare.

Jurnalul Cristinei

Jurnalul Cristinei se vrea a fi tot un instrument de dezvoltare personala cumuland informatii diverse care sa satisfaca dorintele si cerintele atat de clar exprimate de voi in randurile de mai jos:

 

Ce credeti ca va curpinde acest Jurnal?...

 ...

Aleg sa postez acest articol spicuind cateva idei dintr-o carte ce a creat impact in viata mea atunci cand am citit-o si imi doresc sa va provoace suficient de tare incat sa va doriti sa o cititi sau macar sa meditati la ultima intrebare din articol.

Te provoc să îți descoperi și tu...

ANXIETATEA este o stare accentuata de neliniste, in care asteptam sa se intample ceva rau sau simtim ca nu ne mai aflam in siguranta. Insa ea apare ca urmare fie a gandirii despre ceva neplacut ce s-a intamplat in trecut, fie legat de ceva neplacut care s-ar putea intampla in viitor. Este...

Aseara lucram cu o alta adolescenta "problema".

Si am realizat un lucru important, acela ca noi ca adulti suntem indusi in eroare de faptul ca ii vedem „mari”, ca incep sa semene cu adultii. Dar, desi trupul le-a crescut si nu mai trebuie sa ii „stergem la fund”... la nivel mental,...

18 ANI Bio Astro Med