Povestea trandafirului

Sau de ce are trandafirul tepi...

".... S-a intamplat intr-o buna zi si Trandafirul inflori, bucurand lumea cu darul sau de petale catifelate, de parfum diafan... pentru ca asta era felul lui firesc de a fi:frumusete, darurire, culoare, parfum, delicatete....

Si oamenii il admirau.

Cei care il iubeau respectau ceea ce trandafirul era, bucurandu-se de darul oferit si mergeau mai departe.

Au fost insa si cei care si-au dorit ca darul acesta sa ii bucure mai mult, nu doar atat cat puteau cuprinde la simpla lor trecere prin locul unde trandafirul isi oferea darul sau. Acesti oameni s-au gandit ca daca vor lua trandafirul cu ei, atunci se vor bucura mai mult timp de darurile sale binecuvantate.

Intentia lor a fost buna dar gandirea lor limitatoare nu i-a ajutat sa realizeze ca rupand trandafirul acesta va „muri” si darul lui va bucura mai putina lume.

Pentru ca atunci cand iti place o floare, o culegi ca sa o iei cu tine acasa... dar daca intradevar ai iubi-o (si iubirea presupune intelegerea deplina a ceea ce este, a datului acelei flori) atunci, firesc ai fi recunoscator de bucuria experientei pe care ai trait-o vazand, atingand, mirosind acel trandafir/floare.

Cum trandafirul isi doreste sa supravietuiasca, solutia lui de adaptare la situatia de a fi rupt a fost sa isi fabrice tepi cu care sa tina departe, sa transmita un mesaj celor care in dorinta lor egoista vor acel trandafir doar pentru ei, sau celor care inca nu au realizat care este de fapt datul/misiunea unui trandafir.

Acelasi lucru in vedem si in desert unde plantele(ganditi-va la catusi, si nu numai), pentru a supravietui animalelor care le consuma in nevoia lor resurse de apa, au dezvoltat tepi care sa le impiedice sa fie accesibile.

Dar similar, la un nivel mult mai subtil, se intampla acelasi mecanism si cu oamenii.

Bebelusi fiind, in deplinatatea inocentei lor care ii face vulnerabili asemenea trandafirilor... pentru a supravietui celor care ii „agreseaza” prin necunoasterea lor , prin neintelegerea lor, prin limitarile lor informationale, se adapteaza dezvoltand „tepi” comportamentali.

Si ca cercul sa fie complet descoperim cum cei care in copilarie nu au fost intelesi si acceptati ca ceea ce sunt, devin mai tarziu fix acele persoane care „agreseaza” la randul lor.

De aceea am sa spun iar si iar, pana cand toata lumea va intelege... ca adevarata problema a omenirii este lipsa de informatie conectata cu realitatea, sau adaptat la problema copiilor:”Nu exista copii cu probleme ci doar adulti lipsiti de informatia care sa ii faca sa inteleaga si sa pozitioneze corect fata de acesti copii”; iar copii cu probleme sunt asemeni trandafirilor care dezvolta tepi, ranesc ...

Si pentru ca sunt o idealista, imi imaginez ca acolo unde exista gradinar priceput, acolo unde exista oameni care cu adevarat iubesc, acolo tepii dispar si ramane doar ceea ce este dat sa fie: frumusete, iubire, conexiune, impartasire, bucurie...

Si inchei cu un indemn...

Ce bine ar fi sa incepem sa nu mai vrem sa „avem”, ci sa „fim”!

Tu ce alegi?...

Sa ai trandafiri sau sa fii bucuros, fericit, recunoscator pentru ca exista trandafirii?...

Jurnalul Cristinei

Ii ignoram pe cei ce ne adora...

Ii adoram pe cei ce ne ignora.

Ii ranim pe cei ce ne iubesc...

Si ii iubim pe cei ce ne ranesc.

Paradoxurile pe care le vedem atat de des pretutindeni in jur dar si in relatiile noastre.

Totul incepe de mici, de foarte mici,...

Puterea cuvantului MULTUMESC este magica in neutralizarea a tot ceea ce vine catre tine negativ, si il poate transforma pana si pe cel care te agreseaza, pentru ca beneficiaza de elementul surpriza. Se asteapta sa te lupti, sa te zbati, sa te justifici... adica sa iti consumi energia si sa iti...

Am gasit pe FB un text ce era semnat  Tamara Arkhipova care a fost inspirator pentru mine, si pe modelul caruia am simtit sa va impartasesc ca:

 

Nu demult, visam ca pot fi placuta de toata lumea, ca pot castiga acceptarea si iubirea celorlalti.

Acum, realizez ca tot ce imi...

Nu poti sa iti traiesti viata in mod autentic fara sa dezamagesti cateva persoane...

Cei pe care ai sa ii dezamagesti sunt cei care au interese in ceea ce te priveste si care vor sa exploateze oportunitatea care esti tu pentru a si le satisface.

Cine sunt cei care nu vor fi...

18 ANI Bio Astro Med