Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si pentru a analiza traficul nostru. Va rugam sa alegeti daca sunteti de acord sa acceptati cookie-uri de pe site-ul nostru.
+40.744.493.610 bioastromed@gmail.com Facebook

Relatii de calitate

Peste doua zile sarbatoresc 20 de ani de relatie cu cea mai buna prietena, o relatie foarte admirata, chiar invidiata uneori :)... si realizam ca in aceasta viata am avut si am sansa sa intalnesc multi oameni si sa creez/experimentez relatii pentru care sunt profund recunoscatoare.

Unele relatii sunt doar de moment, dar au intensitatea si conexiunea care pentru mine le face memorabile. Alte relatii sunt pentru o vreme si ele functioneaza mai mult pe baza intereselor comune. Insa sunt si acele relatii speciale pe care le realizezi cat sunt de speciale pentru ca dureaza de ani buni, chiar zeci de ani si au aceiasi prospetime, aceleasi principii de baza care de fapt hranesc relatia facand-o sa dureze.

Si cum nimic nu e intamplator, ieri pe FB era o intrebare care m-a pus pe ganduri si la care am meditat inainte sa dau raspunsul:” Cum ai defini o persoana de calitate?”

Au fost multe raspunsuri:

- O persoana cu un bun simt al masurii....

- O persoana care se bazeaza pe niste principii de calitate si de la care ai ceva de invatat!!!

- O persoana care se respecta si care in acelasi timp ii respecta si pe ceilalti asa diferiti cum sunt. O persoana care face ce zice ca face. O persoana care nu are dublu standard sau este ipocrita. O persoana care isi guverneaza viata in functie de niste principii si valori personale bine definite si sustinute si in practica nu doar in teorie...

– O persoana autentica, asertiva, politicoasa

Raspunsul meu a fost:” O persoana cu un inalt grad de constiinta”.

Apoi nu am putut sa nu ma intreb: „Ce defineste o relatie de calitate?”...

Raspunsul nu a intarziat sa apara sub forma unui pasaj din „Christul cel Viu” de Paul Ferrini, cartea pe care „intamplator” o citeam aseara.

Asa ca am meditat la cele citite (si rezultatul se vede in acest articol J)si iata ideea de baza care se verifica in toate relatiile mele de calitate:

O relatie de calitate se bazeaza pe ANGAJAMENT, pentru ca „intr-o relatie este esential sa te dedici complet. Cu cat angajamentul este mai mare, cu atat mai mare este potentialul de evolutie psihologica si spirituala. ANGAJAMENT inseamna ca intentionezi sa iubesti si sa respecti acea persoana.Inseamna ca esti dispus sa-ti privesti temerile si nesigurantele, ca ele sa nu iti submineze relatia. Inseamna ca esti dispus sa ierti- pe tine si pe cealalta persoana- atunci cand gresiti. Inseamna ca esti dispus sa –l asculti pe celalalt, chiar si atunci cand simti ca nu esti iubit si respectat.Inseamna ca accepti provocarea zilnica a unei relatii, ca practica spirituala.Iti pastrezi increderea in viata voastra impreuna, pe masura ce aceasta se desfasoara. Fiecare zi reprezinta o reinnoire a angajamentului.”

Va invit acum sa meditati la cele de mai sus verificandu-le in analiza propriilor voastre relatii si stiu ca o sa descoperiti ca pana si in relatiile de dusmanie, care dureaza de ani, chiar si acolo exista un angajament. Iar pentru cei care va doriti relatii de calitate, care tanjiti dupa relatii care sa dureze zeci de ani si sa fie la fel de proaspete, autentice, satisfacatoare, fascinante... acum stiti ce este de facut. Pentru ca toti vrem dar nu toti stim „CUM”.

Am sa inchei acest articol cu ceva ce poate ati mai citit dar care acum poate fi inteles mai bine, patruns, asimilat, constientizat, asumat...

Oamenii intră în viaţa ta pentru un MOTIV, SEZON sau o VIAŢĂ.

Când o să ştii care este, o să ştii ce să faci pentru acea persoană…
Când cineva intră in viaţa ta pentru un MOTIV, este pentru a îndeplini o nevoie pe care ai exprimat-o.
A intrat… pentru a te asista în momentele dificile, să te îndrume şi să-ţi acorde suport,
Să te ajute fizic, emotional sau spiritual.
Pot părea ca fiind trimişi de Dumnezeu şi sunt.
Sunt acolo pentru motivul pentru care tu ai nevoie sa fie.
Apoi, fară vreo greşeală din partea ta sau într-un moment inoportun, această persoană va spune sau face ceva pentru a aduce această relatie la sfarşit.
Câteodata ei mor.
Câteodata doar se îndepartează.
Câteodata îşi fac de cap şi te forţeaza pe tine să adopţi o poziţie.
Ceea ce trebuie să realizăm este că nevoia noastră a fost satisfacută, dorinţa noastră îndeplinită, munca lor terminată.
Rugăciunea ta a fost ascultată şi acum este timpul să mergi mai departe.
Unii oameni intră în viaţa ta pentru un SEZON, fiindcă a venit rândul tău să împartaşeşti, să creşti sau să înveţi.
Ei iţi aduc o experienţă de pace sau te fac sa râzi.
Ei te pot invăţa ceva ce nu ai mai făcut.
Ei iţi pot da de obicei o cantitate incredibilă de bucurie.
Crede, este real. Însă doar pentru un sezon.
Relaţiile de o VIAŢĂ te invaţă lecţii pentru o viaţă, lucruri pe care trebuie să construieşti pentru a avea o fundaţie solidă emotionala.
Treaba ta este sa accepţi lectia, să iubeşti acea persoana şi să pui ceea ce ai invaţat in practică în toate celelalte relaţii si aspecte ale vieţii tale.
Se spune că dragostea este oarbă dar prietenia este clarvăzătoare…
Îţi mulţumesc pentru că faci parte din viaţa mea, fie că este pentru un motiv, un sezon sau o viaţa.

Autor necunoscut.